Herbenia

Vyžmýkajte leto

Ovocné čaje sú osviežujúcou prírodnou alternatívou k tradičným čajom bez kofeínu a širokú škálu letných chutí dopĺňajú jahody, banány, bobule a mnoho ďalších.

Tieto čaje sa vyrábajú z najrôznejších druhov ovocia vrátane kúskov jabĺk, ibišteka, šípok, malín, čerešní, čučoriedok a iných. Jablko, šípka a ibištek sú pravdepodobne najobľúbenejšími základnými zložkami ovocných čajov. Herbenia čaje neobsahujú žiadne umelé arómy, pochádzajú z najkvalitnejších surovín.

Nalejte si dúhu chutí, vôní a nálad s našimi lahodnými ovocnými čajmi, ktorých suroviny sú sušené mrazom a preto si uchovávajú sviežu chuť a arómu aj po vyluhovaní.

Ovocné čaje vs tradičné čaje

Tradičné čaje, ako napríklad čierny čaj, pochádzajú z rastliny Camellia Sinensis a prirodzene obsahujú kofeín. Ovocné čaje však pochádzajú zo šupky, koreňov, okvetných lístkov alebo listov zo širokej škály druhov ovocia a sú prirodzene bez kofeínu. Ponúkajú veľmi odlišný chuť ako tradičné čaje. Jednou z vynikajúcich vlastností ovocných čajov je, že sa môžu podávať teplé alebo studené. Počas horúceho leta môžu byť ovocné čaje použité ako vynikajúci spôsob osvieženia. Môžu byť tiež skvelým nápojom pre deti, pretože sa môžu podávať aj bez pridania akéhokoľvek cukru.

Výroba ovocného čaju

Ovocné čaje sa zvyčajne vyrábajú z prírodných nespracovaných plodov, ktoré sú prirodzene sladké, bez výraznej sladkej chuti. Ovocný čaj sa pripravuje nakrájaním alebo nastrúhaním vybraných plodov na malé kúsky a následným sušením. Čaje sa vyrábajú zmiešaním rôznych druhov sušeného ovocia. Zručnosťou v miešaní zmesí je dosiahnuť správnu rovnováhu a dokonalý chuťový zážitok. Horúca voda extrahuje chuť ovocia, ale na dosiahnutie najlepších výsledkov si vyžaduje oveľa dlhšiu dobu varenia ako tradičné čaje.

Výhody čaju z ovocia

Niekedy nízka hladina cukru v krvi alebo dehydratácia spôsobuje chuť na sladké a práve tu sú vhodnou alternatívou ovocné čaje. Ovocné čaje sú plné chutí a uspokoja vašu chuť na sladké. Konzumácia ovocného čaju napomáha dodržiavať dostatočný  príjem tekutín počas dňa. A nielenže sú ovocné čaje ultra hydratačné, ale tiež neodvodňujú ako káva.


Jednou z hlavných výhod pitia ovocného čaju je, že obsahuje vysoké množstvo antioxidantov. Tieto antioxidanty majú širokú škálu výhod vrátane posilnenia imunitného systému, zlepšenia pleti, zníženia účinkov starnutia a ďalších. Ovocný čaj má často vysoký obsah vitamínu C, ktorý pomáha napríklad regulácii krvného tlaku, zdravému srdcu.

Tiež veríme, že pitie ovocného čaju je nielen príjemným, ale aj relaxačným zážitkom, ktorý si môže vychutnať každý.

Ďalšie články

masala-chai

Masala Chai

Čaj Masala chai je druh čierneho čaju. Svoje korene má v Indii, kde tento názov